FAQ

• Kan je de Blob® in verschillende kleuren en met bedrijfslogo’s bestellen?

Ja! Alle kleuren, alle designs en alle grafische afbeeldingen zijn mogelijk. Neem a.u.b. contact met ons op voor meer informatie omtrent het individualiseren van de Blob.

• Waar moet ik allemaal rekening mee houden voor het Blobben?

Waterdiepte, voldoende plaats in de ‚Landingszone‘, hoogte van de springtoren, de stabiliteit van de springtoren etc. Wij helpen u graag verder!

• Wat wordt er bedoeld met een Blob®?

Met Blob® wordt aan de ene kant de sportuitrusting Blob® bedoeld – een 10 meter lange, met lucht gevulde rubberenslang. Aan de andere kant staat Blob® voor de afkorting van „Blob Europe“, de organisatie voor Blobs and Blobbing in Europa.
BELANGRIJK: Blob® is een erkende merknaam en de bescherming van ons merk en de daarbij horende rechten zijn voor ons zeer belangrijk. Alleen producten van en evenementen met onze producten mogen dan ook onder de merknaam Blob® gebruikt en geadverteerd worden. Schendingen van onze rechten met betrekking tot onze merknaam, zullen serieus worden aangepakt.

• Is het mogelijk om een Blob® te huren?

Natuurlijk! Een Blob kan voor één dag of voor een langere tijd gehuurt worden. Dit geld zowel voor privé-doeleinden als voor commercieel gebruik. Voor verdere informatie staan wij graag bereid u te helpen.

• Zijn er veiligheidtechnische specificaties waaraan voldaan moet worden?

Zeker! Veiligheid is een zeer belangrijk punt binnen onze filosofie. Er zijn voor het gebruik van een Blob® zowel wettelijke vereisten waar aan voldaan moet worden, als ook technische vereisten om de kwaliteit te waarborgen. Al onze producten zijn namelijk ook TÜV gekeurd en gecertificeerd. Constante kwaliteitscontroles garanderen de hoogste mate van veiligheid en kwaliteit. Nalatigheid en  het gebruik van imitatieproducten kan leiden tot ernstig persoonlijke schade!
Elke dag zijn wij bezig met het thema veiligheid en het veilig gebruiken van onze producten en kunnen wij al meer dan 25 jaar terugkijken naar een intensieve samenwerking met de auteurs von Blobbing. Elke Blob® wordt met een veiligheids-handboek uitgeleverd en bij vragen staan we u graag ter woord.

• Op mijn locatie is geen springtoren beschikbaar, wat kan ik doen?

Wij bieden verschillende varianten aan voor een springtoren. We helpen u dan ook graag verder met een individuele oplossing naar aanleiding van uw locatie, budget en wensen!

• Hoe hoog is de levensduur van een Blob®?

Afhangend van o.a. het gebruik en het gepleegde onderhoud aan de Blob, is de levensduur ongeveer tot vijf jaar.

• Hoe lang duurt het opbouwen van een Blob®?

20-30 minuten

• Hoeveel personen zijn er nodig om de Blob op te kunnen bouwen?

2-3 personen

• Hoe worden de producten geleverd?

Naast dat de Blob geleverd wordt in een opbergtas, zijn bij de levering ook inbegrepen: speciale touwen, sloten, een reparatieset en natuurlijk ook een opbouwhandleiding en een gebruikershandleiding om een veilig gebuik mogelijk te kunnen maken.

• Wat is BLOBBING BATTLE®?

BLOBBING BATTLE® is de wedstrijdvorm van Blobbing ®. Sinds 2011 in Oostenrijk en sinds 2013 ook in Duitsland worden er elk jaar de officiële Blobbing® kampioenschappen gehouden. Al meer dan 300 teams, bestaande uit twee springers en één blobber, hebben reeds meegedaan aan een BLOBBING BATTLE®. De interesse in de Blobbing Battles neemt steeds meer toe en hopelijk zullen nog vele landen volgen om Blobbing® als een echte sport in te voeren!

• Wat is de World Blobbing Association (WBLA)?

De WBLA is het wereldwijde verband van Blobbing®, die alle specificaties opstellen en waar ook de sportwedstrijden onder vallen. De WBLA belist over het format van de wedstrijden, zoals ook over de beoordelingscriteria en het puntensysteem. Het doel van de WBLA is om Blobbing® als een echte sport neer te zetten en verder te laten groeien – wereldwijd!

• Wat onderscheid een Blob® van goedkopere producten en imitaties?

Blob® is de beste kwaliteit. Blob® is de meeste veiligheid. Blob® is het origineel.
Laat u niet leiden door goedkopere imitatieproducten die niet veilig en daardoor gevaarlijk kunnen zijn!

Het grote wereldwijde succes van Blob® bij zwembaden en meren heeft namelijk ondertussen de aandacht getrokken van andere bedrijven die het product nu proberen te imiteren. Sommige van deze bedrijven proberen nu meedogenloos om onze producten en ontwerpen te kopiëren en in sommige gevallen zelfs misbruik te maken van ons handelsmerk/handelsnaam.

Alleen onze Blob®-producten zijn gecontroleerd op veiligheid en kwaliteit! Het is dan ook niet voor niets dat „Hitradio Ö3“, „Area47“ en vele andere outdoorparken aan bekende wateren in geheel europa kiezen voor ons. Blob® is ook herkenbaar en gebruikt in televisieporgrammas zoals „Nitro Circus“, „MTV Jackass“, „Pro7“, „ORF“ en veel meer.

Een zwaartepunt binnen onze productfilosofie is duurzaamheid en levensduur van onze producten en daarvoor zijn materialen van een hoge kwaliteit noodzakelijk zijn. Imitatiebedrijven gebruiken alleen goedkoop materiaal en halen daardoor niet de standaards die bereikt moeten worden, waardoor het zeer gevaarlijk in gebruik kan zijn.

• Waaraan herken ik een originele Blob®?

Onze Blobs® worden gemaakt uit een hoogwaardige glansvrij materiaal. Dit houdt in dat ze in droge toestand altijd mat zijn en dus niet blinken/glansen. Daarnaast staat op elk product ons logo – Blob® – Let ‚em fly! – als herkenning voor de kwaliteit, veiligheid en expertise.
Goedkope imitiaties zijn vaak uit materiaal van mindere kwaliteit gemaakt, waarbij het wel glanst. Dit goekopere materiaal kan leiden tot gevaren en risico’s, zoals schaafwonden of ander letsel.
(Dat goedkope imitaties zeer snel kapot gaan, hoeven we niet te noemen)

© Blob Event & Sales GmbH Europe