SPORTS

 
BB Logo2014
 
Vijf jaar geleden bracht BLOB® EUROPE, de algemeen vertegenwoordiger van BLOBs® en BLOBBING® in Europa, dit waterplezier vanuit de Verenigde Staten naar Europa. Sinds die tijd is het succes van BLOBBING® enorm gegroeid. Al sinds de eerste dag, is het de visie van BLOB® EUROPE om van deze zomertrend een freestyle sport te maken.

In Oostenrijk en Duitsland wordt er al vier jaar geblobt en velen andere landen willen deze nieuwe trendsport ook gaan promoten. BLOBBING BATTLE® is daarmee flink groeiend en meer en meer mensen willen deel uit maken van deze unieke wedstrijd. Daarnaast is de interesse van de media en publiciteit enorm.

BLOBBING® is veel meer dan alleen in de lucht geslingerd te worden.
BLOBBING BATTLE® is de sportwedstrijd competitie van de gloednieuwe sport BLOBBING®. Na een paar pogingen zijn de BLOB-flights controleerbaar en getrainde Blobbers kunnen zelfs tricks uit voerne, zoals flips, spins, grabs en nog veel meer. Een team bestaat uit drie mensen: 2 springers & 1 blobber. Voor de beoordeling van de BLOBBING BATTLE® is een vergunning van de World Blobbing Association (WBLA) verkregen en samen met ervaren BLOB®-juryleden wordt de score bepaald door een aantla factoren: team performance, style (moeilijkheidsgraden van de tricks & landingen) en de airtime (de hoogte in de lucht).

Het is niet alleen een andere sportcompetitie. Naast de sport, spelen ook muziek, lifstyle, zomer/strand sfeer en feesten een rol. Het is een leuke dag samen met vrienden op een mooie locatie, luisterend naar de muziek en veel meer.

BLOBBING BATTLE®-evenementen zijn voornamelijk ingedeeld over twee dagen:

Dag 1: „Free Blobbing®“ voor iedereen, trick workshops, kwalificatiewedstrijd, DJ-wedstrijd en nevenactiviteiten (bijvoorbeeld slacklining, stand-up-paddling, etc.).
BLOBBING BATTLE® BEACH PARTY: Op de avond van de eerste dag, is er eigenlijk altijd een feest met een goede sfeer direct naast of bij het water van de locatie/strand.

Dag 2: Dit is de dag van het BLOBBING BATTLE toernooi. De teams moeten het tegen elkaar opnemen tijdens voorrondens (eventueel in een knockout systeem). In de finale wordt het duidelijk wie de BLOBBING BATTLE kampioen wordt…

© Blob Event & Sales GmbH Europe